Цитата
First, the most common problem for new Tangiers smokers is not enough tobacco. The second most common problem is too much charcoal. We'll work through it and find the happy medium for both.
We're going to get the amount of tobacco right and then the amount of charcoal.
In terms of th correct amount of Quicklight charcoal to use:Based on a 33mm quicklight coal, for a large Tangiers bowl, use all four pieces. For a medium or a small, use 3/4 of a 33mm...or three pieces. for a mini, between 1/2 and 3/4 of a 33mm. If you are using Japanese style coal, substitute one quarter of a bar for each quarter of a 33mm quicklight coal. We'll work our way up to using that much...but we'll take it easy for a little while.
First, put the amount of Tangiers you think is the right amount in the bowl. Put foil on it and add holes to the foil in whatever way you like to put holes in the foil.
Now add about 1/3 to 1/2 the amount of charcoal you would normally put on the bowl. We're going to start with a little coal and get the amount of tobacco right and then add more charcoal later. If you like to use gunpowder disks, break them into four pieces before you light them.
How does it smoke? Give it five or ten minutes. Even if its the right amount of tobacco, it may take a little while to smooth out. If its satisfactory, but light, add another lit charcoal...if it gets harsher, remove the charcoal.
If the smoke is very thin and harsh, you don't have enough tobacco in the bowl. Take the charcoal off, carefully remove the foil and add a glob of tobacco about the size of a peanut M&M...or a pinch. For this, use tobacco from the bottom of your tub...don;t just take it off the top of the tub. Add this amount to the bowl, use the same foil, put the same amount of charcoal back on. Did it improve? Good. Repaet this, adding pinches of tobacco until the smoke stops getting thicker and more flavorful...i.e. it stops getting better. Then add a little more coal and see how its smoking then. If it gets harsh, take the coal back off. If the smoke gets thicker and better tasting, then try a little more and a little more until you find the hrashness point and then back off some on the charcoal. This is the right amount of tobacco and charcoal to use.
Это рекомендации Эрика по курению танжирса и исходя из полученного опыта и этих рекомендаций хотелось бы немного не согласится со способом забивки первооткрывателя, уважаемого Базила
Как раз таки из-за того, что многие в том числе и я пищат по началу, что noir line крепкий ппц и курить невозможно, я считаю, что нужно забивать alien и другие phunnels следует под фольгу, ну уж точно не оставлять пространства. Читаем в тексте про недостаточное количество табака и что это одна из частых ошибок начинающих курильщиков танжирса. Если я забиваю немного табака, то он по началу становится ооочень крепким и со временем дым становится лучше. Если забивать с горкой и ждать 5-10 минут для разогрева табака, как советует Эрик то дым с первой затяжки получается ровным и нет такой безумной крепости. Многие из-за этого отказываются от табака, т.к. "очень крепкий для меня (С)". Но все-таки надо забивать чуть меньше, чем нахлу, кроме как опытным путем это не прочувствовать. Если забиваешь как нахлу вкуса меньше. Уголь тоже опытным путем кладется, я использую 28мм карбо.
Возможно мое сообщение нужно открывать в отдельной теме "как курить танжирс". Это на усмотрение Базила.
Сообщение отредактировал drozdoff: 23 Апрель 2011 - 10:08